7 lis 2012

Grzegorz Łapanowski przyrządza potrawy i przetwory z produktów ekologicznych cz. 4

Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym kucharz Grzegorz Łapanowski gości u Pana Jana Radomskiego ze Świdwina.

 

3 komentarze:

  1. Ekologiczne gospodarstwo Eko-Joter w Świdwinie, w woj. Zachodniopomorskim, istnieje od 1981 r. Dumni właściciela, Pani Irena i Pan Jan, na 1,5 ha pielęgnują plantację leszczyny wieloowocowej, tradycyjny sad owocowy, jak również pasiekę - obecnie złożoną z 45 pni. Pan Jan podkreśla, iż w pasiece nie wykorzystuje się żadnych leków, specyfików farmaceutycznych ani antybiotyków. Ochrona przed szkodnikami i chorobami opiera się więc na stosowaniu metod biologicznych oraz wykorzystaniu leków organicznych i specyfików naturalnych. Pasieka Państwa Radomskich jest jedną z nielicznych pasiek ekologicznych w Polsce. Zapraszamy na urokliwy film ze Świdwina.

    OdpowiedzUsuń
  2. Obejrzałam ten film i dech zapiera, ten miód musi być przepyszny! No i te słońce, jakby było kręcone w środku lata - Magda Kumorek

    OdpowiedzUsuń
  3. Po obejrzeniu tego filmu nie pozostaje nic innego niż zakupić taki ekologiczny miód i poczuć wszystkie te smaki, o których z taką pasją opowiada Pan Jan. Czy ktoś już próbował zrobić te karmelizowane cebulki? Grzegorz Łapanowski to naprawdę super kucharz, widać że kocha to co robi! – Artur Partyka

    OdpowiedzUsuń