Grzegorz Łapanowski przyrządza potrawy i przetwory z produktów ekologicznych cz. 7
W gospodarstwie Pani Danuty Pilarskiej uprawiane są ziemniaki, orkisz, owies, koniczyna czerwona, a także hodowany jest drób. Ponadto Pani Danuta Pilarska jest przewodniczącą Stowarzyszenia Producentów Żywnośćci Ekologicznej "Ekoland".
Jajecznica z jajek od kur, które żyją w takich warunkach i jedzą taką paszę musi być pyszna! Nie to co te śmierdzące rybą jaja od biednych kur trzymanych w klatkach.
Ci którzy hodują kury w klatkach, a także ci, którzy na to pozwalają sami powinni zostać zamknięci do klatek i karmieni mączką rybną. Wiwat żywność ekologiczna!
Ale klimatycznie! Piękny film.
OdpowiedzUsuńJajecznica z jajek od kur, które żyją w takich warunkach i jedzą taką paszę musi być pyszna! Nie to co te śmierdzące rybą jaja od biednych kur trzymanych w klatkach.
OdpowiedzUsuńCi którzy hodują kury w klatkach, a także ci, którzy na to pozwalają sami powinni zostać zamknięci do klatek i karmieni mączką rybną. Wiwat żywność ekologiczna!
sympatyczne zwierzaki :-)
OdpowiedzUsuńMacie naprawdę dobre te filmy z ekologicznych gospodarstw. Popieram tego typu promocję!
OdpowiedzUsuń