31 paź 2012

Grzegorz Łapanowski przyrządza potrawy i przetwory z produktów ekologicznych cz. 3

Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym kucharz Grzegorz Łapanowski gości w gospodarstwie ekologicznym  Pani Lidii Ordysińskiej w Wołczkowie.


2 komentarze:

  1. Ferma „Kozi Gródek” jest jednym z kilkudziesięciu tzw. gospodarstw demonstracyjnych w Polsce, spełniając najbardziej wyśrubowane normy ekologiczne. Gospodarstwo Pani Lidii zdobyło II miejsce, w organizowanym przez WWF, międzynarodowym konkursie promującym ekologiczne rolnictwo. Pani Lidia zdobyła również tytuł Krajowego Rolnika Roku, jak również znalazła się wśród dwunastu finalistek prowadzących innowacyjne gospodarstwa w krajach Unii Europejskiej. I można by tak wymieniać bez końca…
    A najlepiej to odwiedzić gospodarstwo Pani Lidii osobiście i posmakować wybitnych, ekologicznych kozich serów oraz koziego mleka. Grzegorz Łapanowski już tam był, a wszystko uwieczniła nasza kamera.

    OdpowiedzUsuń
  2. A jak można ich znaleźć w internecie?

    OdpowiedzUsuń