Grzegorz Łapanowski przyrządza potrawy i przetwory z produktów ekologicznych cz. 1
Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym kucharz Grzegorz Łapanowski gości w gospodarstwach ekologicznych Pani Jolanty Miklar w Krempnie oraz u Pana Pawła Krajmasa w Dukli.
Przygotowując danie Grzegorz korzystał z ziół z ekologicznego gospodarstwa Pani Jolanty Miklar w Krempnie. W gospodarstwie stosowane są wyciągi i wywary roślinne w celu ochrony ziół przed szkodnikami, wykorzystywany jest drobny sprzęt rolniczy do upraw. Gospodarstwo posiada również suszarnie do ziół. Wyborne mięsa, z których korzystał Grzegorz to produkty Zakładu Mięsnego Jasiołka w Dukli. Dyrektor tego Zakładu, Pan Paweł Krajmas został laureatem konkursu Wzorowy Agroprzedsiębiorca 2011. Jasiołka to przede wszystkim producent wędlin. W ofercie firmy jest m.in. kiełbasa pradziada - oryginalny, opatentowany przepis, zawierający wątróbkę, a także liczne produkty ekologiczne i tradycyjne.
Piękny film, aż chce się od razu iść kupić i gotować!
OdpowiedzUsuńPrzygotowując danie Grzegorz korzystał z ziół z ekologicznego gospodarstwa Pani Jolanty Miklar w Krempnie. W gospodarstwie stosowane są wyciągi i wywary roślinne w celu ochrony ziół przed szkodnikami, wykorzystywany jest drobny sprzęt rolniczy do upraw. Gospodarstwo posiada również suszarnie do ziół.
OdpowiedzUsuńWyborne mięsa, z których korzystał Grzegorz to produkty Zakładu Mięsnego Jasiołka w Dukli. Dyrektor tego Zakładu, Pan Paweł Krajmas został laureatem konkursu Wzorowy Agroprzedsiębiorca 2011. Jasiołka to przede wszystkim producent wędlin. W ofercie firmy jest m.in. kiełbasa pradziada - oryginalny, opatentowany przepis, zawierający wątróbkę, a także liczne produkty ekologiczne
i tradycyjne.