Nasza pełna przygód wyprawa w poszukiwaniu prawdziwych smaków natury trwa w najlepsze. Przemierzyliśmy wiele setek kilometrów, pracujemy po 14 godzin dziennie, ale nowe ciekawe doświadczenia wynagradzają nam ten trud. Codziennie dzieje się coś interesującego, coraz lepiej znamy się na ekologicznym rolnictwie. Wczoraj gościliśmy w pasiece państwa Radomskich w Świdwinie. Na bazie wyśmienitego miodu, który tu dostaliśmy, Grzegorz Łapanowski przygotował dressing do sałatki. Potem pojechaliśmy do Kluczkowa, gdzie państwo Edyta i Józef Nowakowie ugościli nas ekologicznymi dyniami, z których Grzegorz ugotował pyszną zupę-krem. Dzisiaj za to mieliśmy przyjemność przyjrzeć się gospodarstwu pana Mariana Nowaka w Grabowie. Zajmuje się on wytwarzaniem ekologicznych twarogów, śmietany, jogurtów i maślanki. W ciągu ostatnich trzech tygodni odwiedziliśmy już dziesięć gospodarstw, w każdym z nich spotkaliśmy wspaniałych, pełnych pasji i zaangażowania ludzi. Dostajemy od nich w prezencie wyroby, które już ledwo mieszczą się nam w samochodzie. Im więcej wiemy o tajnikach ekologicznego wytwarzania żywności, tym mocniej kibicujemy jej producentom.
Efekty naszej pracy już niebawem będzie można obejrzeć na oficjalnym kanale youtube, blogu i funpage'u Kampanii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz