11 mar 2014

Eko żywność w warszawskim teatrze Ateneum



Na bankiecie zorganizowanym po premierze spektaklu ,,Tramwaj zwany pożądaniem” w reżyserii Bogusława Lindy w warszawskim teatrze Ateneum goście spróbować mogli żywności ekologicznej – catering zapewniało Stowarzyszenie Polska Ekologia.

W menu na ten wieczór znalazły się dania takie jak:

• carpaccio z dojrzewającej słoniny skropione ziołowo-octowym dresingiem,
• deska serów kozich z dodatkami orzechy, powidła, miody,
• sałatka ze świeżych warzyw z pestkami dyni i suszoną żurawiną
• płatki dojrzewającej szynki z rukolą oraz kozim serem
• carpaccio z pieczonego buraka z serem kozim i miodowo-żurawinowym dresingiem

Nad jakością potraw czuwał Maciej Fabisiak z restauracji Belvedere.





Źródło: strona internetowa Stowarzyszenia Polska Ekologia, zdjęcia wykorzystane za zgodą stowarzyszenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz