Dobre wieści dotarły do nas z Grudyni Wielkiej niedaleko Kędzierzyna Koźla. Tamtejszy piekarz, Bogdan Smolorz może już wytwarzać i sprzedawać także wyroby cukiernicze z eko certyfikatem.
Wśród słodkości znajdują się: drożdżówki (z kruszonką i nadzieniem), ciasteczka bezglutenowe oraz kołocze drożdżowe, pączki, sernik, makowiec, miodownik, ciastka francuskie a także kilka rodzajów tart.
Przypominjmy, że piekarnia Bogdana Smolorza to pierwsza ekopiekarnia w woj. opolskim. Pan Bogdan ze swoimi produktami regularnie pojawia się także w Katowicach na tamtejszym BioBazarze ( ), który odbywa się każdą sobotę od 8 do 16.
Wśród słodkości znajdują się: drożdżówki (z kruszonką i nadzieniem), ciasteczka bezglutenowe oraz kołocze drożdżowe, pączki, sernik, makowiec, miodownik, ciastka francuskie a także kilka rodzajów tart.
Przypominjmy, że piekarnia Bogdana Smolorza to pierwsza ekopiekarnia w woj. opolskim. Pan Bogdan ze swoimi produktami regularnie pojawia się także w Katowicach na tamtejszym BioBazarze ( ), który odbywa się każdą sobotę od 8 do 16.
W Polsce wciąż działa tylko kilkanaście piekarni z
certyfikatem ekologicznym. Wypiekiem pieczywa często zajmują się także
rolnicy ekologiczni w gospodarstwach. Szerszy artykuł na temat piekarni Bogdana Smolorza na stronach Biokuriera: Mamy pierwszą eko piekarnię w województwie opolskim!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz