11 sie 2013

VII Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu startuje 15 sierpnia 2013

Kramy ponad 120 wystawców oferujących przysmaki ze wszystkich regionów Polski i Wielu Krajów Europy i Świata odwiedzić będzie można w najbliższy weekend, w trakcie Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu.

Wśród specjałów, których będzie można spróbować w trakcie imprezy są: poznańskie szare kluchy, wędzone i smażone ryby z Milicza, sery zagrodowe z Wielkopolski, Dolnego Śląska, Podhala i Podlasia, tradycyjne nalewki, piróg biłgorajski. Festiwalowi towarzyszyć będą laboratoria smaku, spotkania, prelekcje.  Na rynku zainstalowana zostanie również stanie scena, na której będą prezentować się mistrzowie kulinarni i muzyczni (folk, jazz, klasyka i blues).

Festiwal potrwa od 15 do 18 sierpnia 2013, odbywać się będzie na poznańskim Starym Rynku.
Więcej informacji na stronie Festiwalu: www.ofds.pl 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz