12 gru 2012

Grzegorz Łapanowski odwiedza przetwórnie BIOFOOD

Przetwórnia owoców i warzyw ekologicznych BIOFOOD powstała w 1994 roku w Golubiu - Dobrzyniu. Lokalizacja zakładu wynikała z sąsiedztwa dużej ilości gospodarstw ekologicznych. Do dziś stanowią one podstawę zaopatrzenia zakładu, który od 1997 roku, mieści się w nieznacznie oddalonym od Golubia - Dobrzynia Białkowie. Przetwórnia współpracuje również z innymi rolnikami ekologicznymi, m.in. z woj. mazowieckiego, pomorskiego, wielkopolskiego i podlaskiego.Asortyment przetwórni stanowią głównie: soki owocowe, owocowo-warzywne, nektary, konserwy warzywne, takie jak: ogórki konserwowe, buraczki, sałatki oraz korniszony. 

1 komentarz:

  1. O, fajnie wiedzieć jak to jest z tym zakwasem. Ja kiedyś próbowałem robić, ale mi spleśniał. Dzięki za dobre rady!

    OdpowiedzUsuń