22 kwi 2013

Regionalia 2013 za nami - relacja

Około 200 wystawców zaprezentowało swoje produkty w trakcie 2 edycji Targów Regionalia, które zakończyły się wczoraj. W hali MT Polska nie zabrakło producentów żywności ekologicznej.

Swoją ofertę prezentowały m.in. firmy i gospodarstwa ekologiczne: Jasiołka (wędliny), Figa (sery kozie), BioPatalas (miody), Szczypta Smaku (kawa, kakao, herbata) czy Dary Natury.

Prezentowano produkty dobrze znane konsumentom, ale także nowości, np. kozi ser z jałowcem albo pochodzące z Belgii trufle i czekoladowe smakołyki z certyfikatem BIO i Fairtrade. Wystawcy podkreślali, że obecność na Regionaliach i innych podobnych wydarzeniach to szansa na promocję produktów wśród konsumentów oraz bardzo cenny bo bezpośredni kontakt.

Targi odbyły się w dniach 19-21 kwietnia. Oprócz możliwości zakupu i degustacji żywności ekologicznej organizatorzy przygotowali również szereg warsztatów, wykładów i prezentacji na tematy związane ze zdrowym stylem życia i turystyką.

Targi Regionalia odbywają się równolegle z imprezą „Lato 2013”.

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji:














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz