18 kwietnia 2013 roku w Przysieku k. Torunia (woj. kujawsko – pomorskie) odbędzie się konferencja poświęcona promocji i dystrybucji żywności lokalnej, tradycyjnej i ekologicznej.
Oto szczegółowy program
9.30 – 10.00 rejestracja uczestników
10.00 – 10.15 Otwarcie konferencji - Roman Sass Dyrektor KPODR w Minikowie
10.15 – 10.45 Prezentacja projektu „Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja– przykłady dobrych praktyk” oraz raportu z przebiegu procesu ich identyfikacji
Tomasz Włoszczowski, Prezes Społecznego Instytutu Ekologicznego, dyrektor Fundacji Rolniczej Różnorodności Biologicznej AgriNatura
10.45 – 11.15 Sprzedaż produktów regionalnych i tradycyjnych w świetle obowiązujących przepisów higieniczno-sanitarnych i prawnych
Marek Szczygielski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
11.15 – 11.30 przerwa kawowa
11.30 – 12.00 Uczestnictwo producentów produktów regionalnych i tradycyjnych w systemach jakości żywności.
Izabella Byszewska, Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego
12.00 – 12.30 Tradycyjne i nowoczesne formy i kanały sprzedaży produktów lokalnych, tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych, dystrybucja
Karol Przybylak, redaktor naczelny portalu Biokurier.pl
12.30 – 13.00 Promocja, marka, budowanie relacji z odbiorcą produktów tradycyjnych, lokalnych, ekologicznych
Ewa Koreleska, UTP Bydgoszcz
13.00 – 13.30 Przykłady dobrych praktyk
Agnieszka Zamojska, producentka Podpiwka kujawskiego
13.30 – 13.45 przerwa kawowa
13.45 – 14.15 Przykłady dobrych praktyk
Ryszard Gordon, firma Rolmięs, producent ekologicznych wędlin
14.15 – 14.45 Przykłady dobrych praktyk
Łukasz Cieśla, producent pieczywa w firmie naZakwasie.pl
14.45 – 15.30 dyskusja, wnioski i podsumowanie: co wpłynęło na sukces prezentowanych dobrych praktyk.
15.30 – obiad
Organizatorami konferencji są: Fundacja Rolniczej Różnorodności Biologicznej AgriNatura oraz Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie
Oto szczegółowy program
9.30 – 10.00 rejestracja uczestników
10.00 – 10.15 Otwarcie konferencji - Roman Sass Dyrektor KPODR w Minikowie
10.15 – 10.45 Prezentacja projektu „Produkt tradycyjny i lokalny: promocja, marka, dystrybucja– przykłady dobrych praktyk” oraz raportu z przebiegu procesu ich identyfikacji
Tomasz Włoszczowski, Prezes Społecznego Instytutu Ekologicznego, dyrektor Fundacji Rolniczej Różnorodności Biologicznej AgriNatura
10.45 – 11.15 Sprzedaż produktów regionalnych i tradycyjnych w świetle obowiązujących przepisów higieniczno-sanitarnych i prawnych
Marek Szczygielski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
11.15 – 11.30 przerwa kawowa
11.30 – 12.00 Uczestnictwo producentów produktów regionalnych i tradycyjnych w systemach jakości żywności.
Izabella Byszewska, Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego
12.00 – 12.30 Tradycyjne i nowoczesne formy i kanały sprzedaży produktów lokalnych, tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych, dystrybucja
Karol Przybylak, redaktor naczelny portalu Biokurier.pl
12.30 – 13.00 Promocja, marka, budowanie relacji z odbiorcą produktów tradycyjnych, lokalnych, ekologicznych
Ewa Koreleska, UTP Bydgoszcz
13.00 – 13.30 Przykłady dobrych praktyk
Agnieszka Zamojska, producentka Podpiwka kujawskiego
13.30 – 13.45 przerwa kawowa
13.45 – 14.15 Przykłady dobrych praktyk
Ryszard Gordon, firma Rolmięs, producent ekologicznych wędlin
14.15 – 14.45 Przykłady dobrych praktyk
Łukasz Cieśla, producent pieczywa w firmie naZakwasie.pl
14.45 – 15.30 dyskusja, wnioski i podsumowanie: co wpłynęło na sukces prezentowanych dobrych praktyk.
15.30 – obiad
Organizatorami konferencji są: Fundacja Rolniczej Różnorodności Biologicznej AgriNatura oraz Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz