23 wrz 2014

Na Polagrze o eko żywności i certyfikacji



Czy można zmienić swoją piekarnię na biopiekarnię i oferować klientom zdrowe pieczywo, bezglutenowe i inne, przystosowane do zaspokojenia potrzeb osób na zróżnicowanej diecie?  Jak wygląda certyfikacja ekologiczna? Odpowiedzi na te pytanie poznać będzie można 28 września w Strefie Niszy, Innowacji i Tradycji stworzonej przez redakcję pisma Mistrz Branży. Strefa jest częścią targów Polagra.

Bogdan Smolorz wraz z małżonką nie tylko zaprezentują wypiek takiego pieczywa, ale także udzielą niezbędnych rad, jak zmienić swój zakład. Tego samego dnia w Poznaniu pojawi się Dorota Kowalewska z BioCert Małopolska, która opowie o tym, jak certyfikuje się produkty Bio i jakie trzeba spełniać wymagania, aby je wprowadzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz