Jak legalnie przetwarzać warzywa metodami tradycyjnymi? W jaki sposób te produkty promować i sprzedawać? Warsztaty na ten temat organizuje jedno z gospodarstw w woj. pomorskim
- Nasza przetwórnia powstała w 2010 roku, kiedy to zrobiliśmy w celu
sprzedaży, pierwszą partie w liczbie tysiąc pięćset słoików ogórków
kiszonych. Przy produkcji zachowaliśmy recepturę i sposób
przyrządzenia, krok po kroku jak robi to do dziś mama. Obecnie
produkujemy przetwory z kilku rodzajów warzyw, nasz asortyment składa
się piętnastu produktów – mówi Adam Spirewski z Żuławskiej Zagrody.
Przetwórnię w Lasowicach odwiedzają małe grupy turystów oraz
organizacje prowadzące szkolenia rolnicze. Duże zainteresowanie jest ze
strony osób, które produkują różne przetwory domowe lub mają zamiar
taką działalność rozpocząć.
Chętni do udziału w warsztatach mogą kontaktować się z:
Anna Spirewska: 505 980 546
Adam Spirewski: 783 960 228
Anna Spirewska: 505 980 546
Adam Spirewski: 783 960 228
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz