Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia są imprezą skierowaną do małych
i lokalnych producentów jedzenia z Polski i Niemiec, którzy stosują
tradycyjne i ekologiczne metody produkcji swoich wyrobów. Wystawią się
firmy polskie oraz niemieckie z obszaru Brandenburgii. Podstawowy cel
targów to zapoznanie mieszkańców Zielonej Góry i regionu z trendami w
tej branży oraz pobudzenie świadomości jak ważne jest zdrowe odżywianie w
odniesieniu do cywilizacyjnych chorób XXI wieku - zapowiadają organizatorzy.
Wydarzenie odbędzie się w Zielonej Górze w dniach 7-8 czerwca 2014 roku w hali MOSiR przy ul. Urszuli 22. Organizatorzy przewidują, że targi odwiedzi kilka tysięcy osób. W trakcie trwania odbędą się pokazy oraz warsztaty kulinarne m.in w wykonaniu Grzegorza Łapanowskiego i Giena Mientkiewicza.
Przygotowano również strefę dla dzieci, gdzie najmłodsi będą gotować, smakować i edukować się kulinarnie.
Impreza pod patronatem Prezydenta Miasta, Marszałek Województwa oraz Państwowej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP).
Wydarzenie odbędzie się w Zielonej Górze w dniach 7-8 czerwca 2014 roku w hali MOSiR przy ul. Urszuli 22. Organizatorzy przewidują, że targi odwiedzi kilka tysięcy osób. W trakcie trwania odbędą się pokazy oraz warsztaty kulinarne m.in w wykonaniu Grzegorza Łapanowskiego i Giena Mientkiewicza.
Przygotowano również strefę dla dzieci, gdzie najmłodsi będą gotować, smakować i edukować się kulinarnie.
Impreza pod patronatem Prezydenta Miasta, Marszałek Województwa oraz Państwowej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz