Spotkaniem z Peterem Stratenwerthem, rolnikiem ekologicznym z Grzybowa, który specjalizuje się w wypieku eko chleba i wytwarzaniu serów zainaugurowany zostanie cykl spotkań z rolnikami ekologicznymi. Wydarzenie odbędzie się w warszawskiej restauracji Makroklimat.
Pierwsze spotkanie zaplanowano na najbliższą sobotę, tj. 10 maja 2014r. o godz. 12:00 w warszawskiej
restauracji Makroklimat (ul. Jugosłowiańska 15).
Spotkanie ma na celu promocję żywności ekologicznej, jak również
zaproszenie do dialogu konsumentów, którzy chcą wiedzieć co jedzą.
- Peter opowie o tym jak prowadzi swoje ekologiczne gospodarstwo i
jakie realia panują na dzisiejszym rynku żywności ekologicznej. Będzie
można zakupić eko produkty i zdegustować m.in. koziego mleka, pysznego
chleba Hruby oraz kozich serów – dodaje Monika Styczek z Fundacji Mała Wielka Zmiana, współorganizatorka wydarzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz