100 wystawców z około 20 krajów prezentowało ofertę podczas Targów World Food, które w ubiegłym tygodniu odbyły się w Warszawie. Nie brakowało żywności z ekocertyfikatem, choć pochodziła przede wszystkim zza granicy.
Targi World Food odbyły się w dniach 9-11 kwietnia 2014 w Warszawie i spotkały się z dużym zainteresowaniem odwiedzających. Oprócz produktów konwencjonalnych, wystawcy oferowali żywność EKO, produkty tradycyjne a także certyfikowane w ramach systemu Fair Trade. Targom towarzyszyła część kongresowa.
Wśród produktów ekologicznych oferowanych na World Food 2014 znaleźć można było: cytrusy, przetwory warzywno - owocowe, oliwę z oliwek a także... wódkę.
Oprócz prezentacji dotyczących specyfiki poszczególnych rynków, specjalny panel poświęcono idei czystej etykiety (tzw. „clean label”) promującej ideę takiego wytwarzania produktów, by znajdowało się w nich jak najmniej substancji dodatkowych.
Oto kilka zdjęć z wystawy:
Targi World Food odbyły się w dniach 9-11 kwietnia 2014 w Warszawie i spotkały się z dużym zainteresowaniem odwiedzających. Oprócz produktów konwencjonalnych, wystawcy oferowali żywność EKO, produkty tradycyjne a także certyfikowane w ramach systemu Fair Trade. Targom towarzyszyła część kongresowa.
Wśród produktów ekologicznych oferowanych na World Food 2014 znaleźć można było: cytrusy, przetwory warzywno - owocowe, oliwę z oliwek a także... wódkę.
Oprócz prezentacji dotyczących specyfiki poszczególnych rynków, specjalny panel poświęcono idei czystej etykiety (tzw. „clean label”) promującej ideę takiego wytwarzania produktów, by znajdowało się w nich jak najmniej substancji dodatkowych.
Oto kilka zdjęć z wystawy:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz