Kuchnia Kopernikańska, czyli co
jadł Mikołaj Kopernik", poświęcona specjałom z czasów Kopernika, konkurs
kulinarny, a także prezentacje multimedialne, warsztaty, pokazy i
degustacje to tylko niektóre z atrakcji Toruńskiego Festiwalu Smaku,
który towarzyszył będzie Targom Turystycznym „Wypoczynek” 2014. Nie zabraknie wystawców oferujących żywność ekologiczną.
W imprezie zapowiedzieli udział także przetwórcy i rolnicy ekologiczni ze Stowarzyszenia Ekołan (m.in. BioBabalscy, Piekarnia Na Zakwasie i Bio Food).
W imprezie zapowiedzieli udział także przetwórcy i rolnicy ekologiczni ze Stowarzyszenia Ekołan (m.in. BioBabalscy, Piekarnia Na Zakwasie i Bio Food).
Wydarzenie odbędzie się w dniach 15-16 marca na terenie Centrum Targowego w Toruniu.
Do konkursu kulinarnego, zaproszono
najlepszych kucharzy z toruńskich restauracji, którzy zostaną poddani
ocenie doświadczonych szefów kuchni z zaprzyjaźnionych zabytkowych miast
położonych nad brzegiem Wisły, co będzie stanowić wstęp do stworzenia
wspólnego szlaku historyczno-kulinarnego.
Podsumowując:
Co: Targi Turystyczne Wypoczynek i Toruński Festiwal Smaków
Kiedy: 15 – 16 marca 2014 r., 10:00 – 17:00
Gdzie: Toruń, Centrum Targowe Park, Szosa Bydgoska 3
Strona internetowa i program: www.targitorunskie.pl
Kiedy: 15 – 16 marca 2014 r., 10:00 – 17:00
Gdzie: Toruń, Centrum Targowe Park, Szosa Bydgoska 3
Strona internetowa i program: www.targitorunskie.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz