Za nami 25 edycja Targów BioFach. Po raz kolejny nie zabrakło na nich wystawców z Polski. Na stoisku w hali nr 5 prezentowane były ekologiczne soki, przetwory owocowo-warzywne, produkty zbożowe a nawet ekologiczny chmiel!
Polskie stoisko cieszyło się dużym zainteresowaniem. Wystawcy
zwracali uwagę szczególnie na potencjalne możliwości związane z nowymi
kontaktami w zakresie dostarczania i pozyskiwania surowców. BioFach to
także okazja na szukanie inspiracji i przyglądanie się zabiegom
marketingowym wdrażanym zwłaszcza przez zachodnie firmy. Za
przygotowanie polskiej części wystawy odpowiadało Ministerstwo Rolnictwa
we współpracy z organizacjami zrzeszającymi producentów ekologicznych.
Odwiedzający
polską strefę na BioFachu mieli także okazję skosztować prezentowanych
produktów. O doznania kulinarne dbał zespół kucharzy pod wodzą Carlosa
Gonzáles-Tejera.
Oddzielne standy na Targach BioFach przygotowało województwo Małopolskie a także firmy BioConcept Gardenia i Runo.
Tegoroczną, 25 edycję Targów BioFach odwiedziło ponad 40 000 odwiedzających ze 130 krajów, 2235 wystawców i 42 328 m2 powierzchni wystawienniczej.
Najistotniejsze trendy zaobserwowane na tegorocznych targach? Z pewnością coraz większy nacisk na produkty przeznaczone dla osób z uczuleniami i nietolerancjami pokarmowymi a także żywność wegetariańską.
Dużym atutem Targów BioFach jest specjalny sektor poświęcony nowościom, których zaprezentowano ponad 600 a także tzw. „Światy doświadczeń” w ramach, których można było degustować i zdobywać wiedzę na temat: wina, serów, kawy, ryb a także oliwy z oliwek.
Organizatorzy podali już datę przyszłorocznej edycji norymberskiego wydarzenia. BioFach 2015 odbędzie się w dniach 11-14 luty 2014. Po raz kolejny powróci „kraj roku”, którym będzie tym razem Holandia.
Zapraszamy do obejrzenia kilku fotografii z Targów:
Oddzielne standy na Targach BioFach przygotowało województwo Małopolskie a także firmy BioConcept Gardenia i Runo.
Tegoroczną, 25 edycję Targów BioFach odwiedziło ponad 40 000 odwiedzających ze 130 krajów, 2235 wystawców i 42 328 m2 powierzchni wystawienniczej.
Najistotniejsze trendy zaobserwowane na tegorocznych targach? Z pewnością coraz większy nacisk na produkty przeznaczone dla osób z uczuleniami i nietolerancjami pokarmowymi a także żywność wegetariańską.
Dużym atutem Targów BioFach jest specjalny sektor poświęcony nowościom, których zaprezentowano ponad 600 a także tzw. „Światy doświadczeń” w ramach, których można było degustować i zdobywać wiedzę na temat: wina, serów, kawy, ryb a także oliwy z oliwek.
Organizatorzy podali już datę przyszłorocznej edycji norymberskiego wydarzenia. BioFach 2015 odbędzie się w dniach 11-14 luty 2014. Po raz kolejny powróci „kraj roku”, którym będzie tym razem Holandia.
Zapraszamy do obejrzenia kilku fotografii z Targów:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz