Wystartowała III edycja Ogólnopolskiego konkursu
dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny
wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako
Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz
Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Ocena prac konkursowych zostanie
przeprowadzona dwuetapowo. Spośród nadesłanych zgłoszeń spełniających
wymagania formalne, specjalnie powołana komisja konkursowa wyłoni 10
najlepszych przepisów kulinarnych. Ich autorzy zostaną zaproszeni do
wzięcia udziału w ogólnopolskim finale konkursu, podczas którego na
podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w półfinale
przepisy, zostaną wybrani zwycięzcy konkursu. Autorzy najlepszych prac
otrzymają nagrody/upominki oraz dyplomy.
Termin składania zgłoszeń upływa 30 czerwca 2014 r., decyduje data stempla pocztowego.
Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa
z dopiskiem „KONKURS”
ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa
z dopiskiem „KONKURS”
Szczegółowe informacje dotyczące
zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w regulaminie
konkursu, który jest dostępny na stronach internetowych: Ministerstwa
Rolnictwa i Rozwoju Wsi
(www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne),
Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
(www.osskic.org.pl) oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego
(www.produktyregionalne.pl).
Wszelkie pytania można kierować do:
Polska Izbą Produktu Regionalnego i
Lokalnego, ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa, tel./fax: +48 22 692 71
11, tel. 519 592 001, 505 175 578, e-mail: izba@produktyregionalne.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz